In Uncategorized

UPDATE maart 2020: Deze vacature is inmiddels vervuld.

Houd je van taal en help je graag mensen? Ben jij goed in de Nederlandse taal en vind je het leuk om anderen wat te leren?
Dan zijn wij op zoek naar jou, want in De Meevaart zijn veel vrijwilligers en stagiaires actief, die graag de Nederlandse taal beter willen leren spreken, lezen, schrijven en begrijpen. Lijkt het je leuk om deze mensen in een kleine groep te begeleiden en te ondersteunen? Lees dan verder.

 

Over De Meevaart
De Meevaart is een uniek community center in de Indische Buurt in Amsterdam waar bewoners met verschillende achtergronden en interesses hun plek vinden. De Meevaart is 90 uur in de week open en biedt ruimte aan tal van activiteiten en bewonersinitiatieven. Daarnaast biedt De Meevaart diverse mbo opleidingen. Door de tomeloze inzet van jaarlijks zo’n 100 vrijwilligers en stagiaires kan De Meevaart 90 uur in de week open zijn.

Wat zoeken wij
We zijn op zoek naar een enthousiaste, sociale en geduldige vrijwilliger, die goed Nederlands schrijft en praat en het leuk vindt dit aan andere mensen te leren. In kleine groepjes ondersteun je vrijwilligers en stagiaires van Stichting Meevaart bij het leren van de Nederlandse taal. De invulling van de taalles en ondersteuning mag je zelf vormgeven.

Je kunt samen met de cursisten kijken waar de behoeftes liggen en op basis daarvan de taallessen creëren en de invulling geven die nodig is.

Werktijden
Dit is in overleg maar het liefst op twee vaste momenten in de week.

Wat krijg je ervoor terug?
Je werkt met andere vrijwilligers samen, wat het werk gezellig maakt. Je ontmoet mensen vanuit de hele wereld, en elke les is anders. De Meevaart biedt coaching en diverse trainingen aan alle vrijwilligers en er worden regelmatig gezellige vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast bieden wij een lesruimte, gezamenlijke lunch en koffie en thee aan. Ook krijg je een vrijwilligerscontract en is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Je ontmoet mensen vanuit de hele wereld. Naast gezelligheid biedt dit ook de kans om je zelf te verrijken en meer kennis op te doen over diverse culturen. Daarnaast help je mensen op weg in onze maatschappij. Dit geeft een goed gevoel. Want jij ondersteund je collega vrijwilligers zodat ze zich beter verstaanbaar kunnen maken en met meer zelfvertrouwen de Nederlandse taal spreken. Dit zorgt ervoor dat zij hun werkzaamheden beter uit kunnen voeren en dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Je wordt onderdeel van de Meevaart Community en werkt op een plek waar meedoen, elkaar ontmoeten, jezelf verder ontwikkelen, leren, en het in de praktijk brengen van je ideeën centraal staan. Waar jouw mogelijkheden centraal staan en niet jouw belemmeringen. Waar jouw eigen belang en maatschappelijk belang kan laten samengaan.

Interesse?
Kijk op www.meevaart.nl of neem contact op via info@meevaart.nl t.a.v. Nooshi Forozesh (algemeen manager)

http://Download hier de pdf vacature: taalcoach Nederlands

Recommended Posts