De organisatie

Ruimte voor ideeën

In De Meevaart staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren, jezelf verder ontwikkelen en het in de praktijk brengen van je ideeën centraal. De Meevaart is een broedplaats. Een plek waar je met nieuwe ideeën kan experimenteren en waar je nieuwe wegen kunt vinden voor een meer harmonieuze en solidaire samenleving. Waar je mogelijkheden centraal staan en niet je belemmeringen. Waar je eigen belang en collectief belang kan laten samengaan.

De Meevaart is de huiskamer van de buurt. Mensen lopen er binnen voor een kop koffie, om elkaar te treffen of de krant te lezen. Om er te werken, te eten, aan activiteiten mee te doen of die te organiseren, of om te ontspannen.

Met maatschappelijke partners (Amsterdamse buurtbewoners, professionele organisaties, vrijwilligersorganisaties en de gemeente) dragen wij gezamenlijk bij aan een breed en laagdrempelig aanbod van activiteiten en ondersteuning in de (Indische) buurt. Dat helpt om zelfredzaam te zijn, talenten te ontwikkelen en mee te doen in de buurt.

Met deze partners en hun netwerken willen wij focussen op dit gezamenlijke doel en hoe de Meevaart hierin het beste kan faciliteren. Samen weten we meer, zijn we slimmer en kunnen we betere beslissingen nemen.

De Meevaart heeft een theaterzaal, een bewegingsruimte en op de begane grond een grote keuken waar wekelijks door verschillende groepen gekookt wordt. Verder is er een aantal grotere en kleinere ruimtes waar vaste gebruikers wekelijks hun activiteiten uitvoeren. Deze ruimtes worden ook verhuurd voor workshops, cursussen, congressen, vergaderingen of boekpresentaties. Meer weten? Kijk onder zaalhuur

We zijn heel benieuwd naar jou als bewoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een organisatie en gaan graag in gesprek met je over mogelijkheden om elkaar te helpen en te versterken. Neem contact met ons op of loop even binnen!