De Meevaart is een community centrum grotendeels gerund door vrijwilligers en stagiaires. We bieden ruimte aan organisaties en groepen bewoners die activiteiten voor de buurt organiseren. Daarnaast zijn we een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Meedoen en ontwikkeling staan bij ons centraal

Opleiding vinden we belangrijk. We zijn een erkend leerbedrijf en werken met gecertificeerde praktijkopleiders. We bieden diverse stageplaatsen aan volwassen die brede ervaring willen opdoen op het gebied van facilitaire dienstverlening.
De Meevaart biedt je de kans voor het opdoen van praktijkervaring en werkt samen met het ROC van Amsterdam, zij verzorgen de opleiding, theorie en diplomering.

Wat is een Facilitair Medewerker
Binnen de facilitaire wereld weet je alles over het verlenen van service, hoe je gebouwen onderhoudt en schoonmaakt en hoe je het magazijn en de voorraad beheert. Jij laat een organisatie ‘draaien’ door de huishoudelijke zaken op orde te hebben. Als facilitair medewerker ben je een echte allrounder. Je hebt verschillende taken en werkzaamheden binnen het bedrijf waar je werkt. Daarom is het erg belangrijk dat je snel kunt schakelen tussen je werkzaamheden. Je bent overal in en om het gebouw werkzaam. Je houdt je bezig met onderhoudstaken, de ontvangst van gasten, de schoonmaak, de catering en receptiewerkzaamheden. Daarnaast organiseer je ook nog evenementen. Kortom: jouw baan is lekker veelzijdig!
Toelatingseisen en opleiding

Het traject is bedoeld voor volwassenen uit de gemeente Amsterdam. Je volgt een opleiding Dienstverlening niveau mbo 1 of wil deze gaan volgen.

Eigenschappen en vaardigheden
Als facilitair medewerker is het belangrijk dat je mensen wilt helpen en dat je gastvrij bent. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken en houd van teamwork. Je bent ondernemend, flexibel en stressbestendig. Je leert op welke manier je kunt organiseren en hoe je goed kunt communiceren. Dan kun je jouw werk nog beter uitvoeren!
Praktijkleren bij De Meevaart voor de mbo opleiding Assistent Dienstverlening
We bieden een uitdagende stage met veel eigen verantwoordelijkheid, mooie ontwikkelkansen en doorgroeimogelijkheden. Onze voormalige stagiairs zijn na hun stage aan de slag gegaan bij hotels, buurthuizen, scholen en verzorgingshuizen. De Meevaart biedt het leren in de praktijk (of het praktijkdeel) voor een mbo niveau 1 opleiding Assistent Dienstverlening in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). De opleiding, theorie en diplomering, wordt verzorgd door het ROC van Amsterdam.
Naast je theorieopleiding leer je bij De Meevaart gedurende een schooljaar, gemiddeld minimaal 16 uur per week in de praktijk. De weekindeling is in overleg met je praktijkopleider.

Wat ga je doen en leren:

Je helpt mee met de dagelijkse gang van zaken in De Meevaart. Hierbij word je begeleid door ervaren praktijkopleiders. Zij coachen je en leren je het vak.

  1.     Gastvrijheid/ gast vrouw, gastheer
  2.     Gebouwen beheer/ schoonmaak/ ruimtes klaar maken
  3.     Voeding/ voorraad beheer
  4.     Balie werkzaamheden/ telefoon aannemen
  5.     training BHV en Sociale hygiëne

Contact en Aanmelden
Wil je meer weten over praktijkleren, wil je je aanmelden of heb je vragen, neem dan contact op via e-mail: begeleiding@meevaart.nl vermeld duidelijk je naam, e-mail en telefoonnummer. Daarna nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen.
Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kan komen, meld je je af.