In Uncategorized
Jewan Abdullah is coördinator beheer bij De Meevaart. Vandaag is het woord aan Jewan!

“Ik ben nu al acht jaar bij De Meevaart. Daarvóór heb ik zestien jaar thuis gezeten, om voor mijn kinderen te zorgen. Iemand van maatschappelijk werk zei destijds tegen mij: “Waarom ga je niet iets buiten het huis doen?” In het begin vond ik dat wel moeilijk, maar toch ging ik bij De Meevaart de opleiding facilitaire dienstverlening volgen. En na de opleiding ben ik gewoon gebleven!

Toen ik 23 jaar geleden vanuit Irak naar Nederland verhuisde met mijn man, was het heel moeilijk. We hadden verder geen familie hier en kenden niemand.

Ik hou erg van drukte en daarom vind ik het zo leuk in de Indische Buurt. Ik heb er zelf ook zestien jaar gewoond. Inmiddels woon ik op IJburg, met mijn dochters en mijn man. Mijn oudste dochter (20) doet HBO bouwkunde, de jongste (15) zit nu in de vijfde klas van het gymnasium.

Het leukste aan De Meevaart vind ik de goede sfeer. Je leert veel mensen kennen, de gasten, de buren die komen binnenlopen. Wat ik minder leuk vind aan mijn werk hier? Ik vind het allemaal leuk! Het is gewoon gezellig en je komt de deur uit. Ik kom met plezier naar De Meevaart!”

Recent Posts