In Uncategorized
Vandaag zetten we Louise Yssel in het zonnetje! Dit is haar verhaal:

“Ik ben bij De Meevaart sinds 2018. Eerst heb ik de opleiding gevolgd, en nu doe ik hier vrijwilligerswerk. Het is voor mij ver weg, want ik woon in Amsterdam Noord, in Banne 1. Toch kom ik twee keer per week, want ik heb het hier naar mijn zin. Het leukste vind ik dat ik weer bezig ben met administratieve werkzaamheden, waar ik ook een achtergrond in heb. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, waaronder administratief medewerker.

Ik ben moeder van drie dochters en oma van zeven kleinkinderen. Op mijn 29e ben ik van Paramaribo (Suriname) naar Nederland verhuisd. Mijn moeder, broers en zussen waren al in Nederland. Ik zou ooit wel weer terug willen naar Suriname, want ik ben iemand die van planten en natuur houdt, en dat heb je daar meer dan hier. Ik heb ook nog steeds familie in Suriname.

Vroeger heb ik op een boerderij in Drenthe gewoond, samen met mijn ex-man. We hadden allemaal dieren, en ook een camping! Het was heel leuk, maar ik voelde me toch eenzaam, al helemaal in de winter. In het weekend reed ik vaak in mijn auto naar Amsterdam om naar soul parties te gaan.

In mijn vrije tijd zing ik in een koor. Het is een Surinaams koor, in de Bijlmer, en we zingen onder andere voor feesten en bruiloften.

Ik ben altijd leergierig geweest, en wil alles weten. Je bent nooit te oud om te leren! Dat heb ik mijn kinderen meegegeven en geef ik nu ook mijn kleinkinderen mee. Vooral tegen andere ‘buitenlandse’ mensen zoals ik, zou ik willen zeggen: Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je wat wil leren of je Nederlands op wil krikken, kom naar De Meevaart!”
Recent Posts