In Uncategorized

Roos van Sitteren, vrijwilliger beheer bij De Meevaart:

“Ik ben pas een paar maanden vrijwilliger bij De Meevaart. Ik woon ook in Oost en had al wel eens gehoord van De Meevaart, en had die naam ook altijd onthouden. Via de Vrijwilligerscentrale Amsterdam ben ik hier uiteindelijk terecht gekomen.

Of ik het spannend vond om in coronatijd te beginnen? Nee, daar ben ik wel aan gewend door mijn werk. Ik werk bij de HvA als onderwijsondersteuner bij de opleidingen Gezondheidszorg & Welzijn en Horeca & Voeding, daar gaan de praktijklessen ook gewoon door.

Oorspronkelijk kom ik uit Egmond aan Zee, maar op mijn twaalfde zijn we naar Amsterdam verhuisd. Ik heb toen het Montessori Lyceum gedaan, veel gereisd en veel verschillend werk gehad, waaronder in het tweedehands winkeltje van mijn moeder op het Waterlooplein. Ik heb ook wel een wilde tijd gehad toen, maar nu heb ik het wat rustiger gemaakt voor mezelf.

Toen ik bij De Meevaart kwam voelde het meteen als een soort familie. Ik moet nog even uitzoeken wat mijn rol hier precies gaat zijn, maar daar kom ik vanzelf wel achter. Vaak gaat het zo dat je gewoon ergens in rolt, wat dan echt jouw ding wordt. Voor nu help ik bij de bar.

Ik hou van met mensen omgaan en voor mensen zorgen, daar geniet ik echt van. Ik vind de mensen in De Meevaart lief en voel me thuis. Ik heb het idee dat je hier gezien wordt voor wie je bent, en dat je hier jezelf kan zijn.”

Recent Posts