In Uncategorized

Leo Felter, coördinator beheer bij De Meevaart:

“Ik ben al negen jaar bij De Meevaart. Ik kom uit de bankwereld, maar destijds ging het door de crisis slecht met die sector en mijn laatste werkgever ging failliet. Via via ben ik daarna bij De Meevaart gekomen. Van de mensen die er nu zijn ben ik er het langste, samen met mijn collega Mo.

Ik woon ook al lang in de Indische Buurt, waarvan vijftien jaar in mijn huidige woning. Die is op drie minuten afstand van De Meevaart, maar ik kom toch altijd te laat, haha. Er is heel veel veranderd in de buurt, het is echt een yuppenbuurt aan het worden. Maar ja, vroeger was het wel verloederd hoor, moet ik zeggen.

Van oorsprong ben ik Arubaan, maar ik heb tien jaar in Suriname gewoond. Rond mijn twintigste ben ik naar Nederland gekomen, precies twee weken voor de onafhankelijkheid van Suriname. De rest van mijn familie was toen al in Nederland.

Ik wilde destijds luchtverkeersleider worden, maar hier in Nederland kwam ik niet door de toelating heen. Je moet daarvoor heel veel testen doorlopen, psychologische testen ook.

Het bevalt me goed bij De Meevaart: ik hoef eigenlijk maar twee of drie dagen te komen, maar ik ben er bijna de hele week. Na corona hoop ik dat het weer net zo levendig wordt als voorheen. Ik zou graag de buurt nog meer willen betrekken bij De Meevaart, zodat we echt samen een community vormen. Ook lijkt het me goed om jongeren uit de buurt meer te betrekken. Er komen nu wel al jongeren, bijvoorbeeld om te sporten, maar dat kan nog beter volgens mij.

Ik hoop dat ik zolang mogelijk nog mijn steentje kan blijven bijdragen hier in De Meevaart.“

Recent Posts