In Uncategorized

Roy Dhoeman, hoofdcoördinator en leermeester bij De Meevaart:

“Ongeveer vijf jaar geleden belandde ik in een uitkering, en kwam ik via een traject bij De Meevaart terecht. Ik ben hier toen begonnen als student en heb mijn MBO 2 diploma behaald. Inmiddels ben ik zelf leermeester geworden. We hebben bij De Meevaart praktijkstudenten van MBO 1 en 2, binnen de opleidingen Dienstverlening en Zorg & Welzijn. Samen met mijn collega’s doe ik de praktijkbegeleiding van de studenten.

Ik woon bij de Dappermarkt. De markt is eigenlijk niet per se mijn ding, maar ja, sinds ik daar woon ben ik er aan gewend geraakt en kan ik niet meer zonder de markt. Binnenkort wil ik terug verhuizen naar Suriname. Suriname is mijn land: ik ben daar geboren, en heb veel familie en kennissen daar. Het is mijn grootste wens om ooit terug te keren.

Het leukste aan werken in De Meevaart vind ik dat je in contact komt met mensen van verschillende doelgroepen en nationaliteiten. Iedereen die hier binnenkomt is “multi” en dat maakt het gezellig. Ik wil altijd midden tussen de mensen zijn. Mijn studenten, stagiairs en collega’s maken het hier boeiend.

Bij De Meevaart is iedereen welkom. Het is de juiste plek voor mensen die graag iets willen doen voor hun maatschappij en omgeving. Voor mij is De Meevaart het punt in mijn leven geweest dat ik ben veranderd. Ik was vroeger heel anders, had een kort lontje. In De Meevaart heb ik geleerd hoe je goed omgaat met andere mensen, met je gasten, met je studenten. De Meevaart heeft veel voor mij betekend – en nog steeds! We blijven leren en ervaring opbouwen.”

Recent Posts