In Uncategorized

Op woensdag 20 november is er weer een Wetenschap in de Wijk lezing. Deze lezing wordt gehouden door Prof. Dr. Nasser Kalantar-Nayestanaki, hoogleraar natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en KVI – Center for Advanced Radiation Technology. De lezing gaat over de Kernenergie.

De klimaatveranderingen zijn zo ingrijpend dat een halve maatregel niet meer voldoende zou zijn om de problemen op te lossen. Wat betreft energie en energie verbruik is het nodig om een zeer uitgebreid plan te hebben om verder te kunnen gaan. In de overgangsperiode is er een pakket maatregelen nodig waarin alle energiebronnen in moeten zitten. Zonder een realistische bijdrage van kernenergie in het totale pakket zullen de doelen van het Klimaatakkoord Parijs nooit gehaald worden. Er is nu een kans voor kernenergie. In deze lezing wordt een nieuwe technologie geïntroduceerd die deze bron van energie op dezelfde voet zet als de andere bronnen.

De inloop is om 19:00 en om 19:30 begint de lezing.

Ben jij ook erbij? Kom dan naar De Meevaart, Balistraat 48-A, 1094 JN, Amsterdam.

Recent Posts