In Uncategorized

TransAmsterdam start TAS met OPEN DAG

Amsterdam –   Begin 2020 start TransAmsterdam met ‘Trans Art School’ (TAS) waarin aan diverse kunst-, culturele en lifestyleprojecten vorm wordt gegeven. Het spits wordt afgebeten door de projecten Trans Nieuwkomers-Kunstproject en Trans Jongeren-Kunstproject. Om een idee te geven van de projecten, organiseert TransAmsterdam een Open Dag met diverse workshops op 30 november aanstaande in De Meevaart in Amsterdam-Oost.

TransAmsterdam is een transgenderorganisatie voor kunst, cultuur en lifestyle in Amsterdam. Door positieve zichtbaarheid van transgender personen te stimuleren, bevorderen we de emancipatie en empowerment van transgenders in Amsterdam, Nederland en daarbuiten. Via kunst en cultuur laten we zien dat zij meer zijn dan hun gender. Kunst en cultuur benutten we als verbindende factor tussen transgendergemeenschap en samenleving.

Op de Open Dag kan je alvast een voorproefje nemen van verschillende workshops, zoals dans, martial arts, spoken word, empowerment, fotografie en drag. Ook als je niet (weet of je) meedoet aan de projecten ben je van harte welkom. Tijdens de projecten in 2020 worden deze en andere workshops uitgebreider gegeven, specifiek voor nieuwkomers en jongeren (tot ongeveer 30 jaar). We bieden in de projecten een plek waar nieuwkomers en jongeren zich veilig en zichzelf kunnen voelen en creativiteit kan opbloeien.” De Nieuwkomers- en Jongerenprojecten worden mogelijk gemaakt door Kansfonds, Janivo Stichting, Oranje Fonds en Meevaart.

De Open Dag op 30 november is van 13 tot 18 uur in De Meevaart, Balistraat 48A in Amsterdam-Oost en is geheel gratis. De verschillende workshops worden twee keer gegeven en zijn deels ook in het Engels. Voor meer informatie: transamsterdam.nl
Recent Posts