In Uncategorized

Wetenschappers besteden veel tijd aan het schrijven over hun onderzoek maar vaak schrijven ze in een te moeilijke taal. Het bredere publiek is zeker geïnteresseerd in wetenschap maar heeft moeite om de wetenschappelijke taal te begrijpen.

Het programma Wetenschap in de Wijk zorgt ervoor dat deze kloof verkleind wordt door de wetenschappers te verzoeken om in een toegankelijke taal over hun onderzoek aan de bewoners te vertellen

Inmiddels is voor een vierde jaar een lezingenprogramma samengesteld waaraan topwetenschappers met groot enthousiasme mee willen doen. Zij doen dat zonder vergoeding.

De eerste Wetenschap in de Wijk van 2019 is op woensdag 10 april en gaat over het NAP (Normaal Amsterdams Peil). Dit is de referentiehoogte ofwel peil waaraan hoogtemetingen in Nederland worden gerelateerd.

Prof. Dr. Petra J.E.M. van Dam, hoogleraar waterstaatgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam, houdt in begrijpelijke taal een lezing over Amsterdam Peil naar Europees Referentiepeil.

Ben jij ook erbij? Kom dan naar de Meevaart, Balistraat 48-A, 1094 JN, Amsterdam. De entree is gratis en we zorgen voor een klein hapje. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang (en deur dicht) om 19.30 uur.

Recent Posts