In Uncategorized

Steeds vaker lopen mensen De Meevaart binnen, met vaste tred en groene bak, dwars door de ontmoetingsruimte naar de tuin.

Dit zijn de buurtbewoners die hun groenafval inleveren, om zo hun afval om te zetten naar compost voor de buurt. Vanaf de start van het project Afval naar Oogst in het voorjaar van 2022 zijn de deelnemersaantallen enorm gegroeid, en dat vierden we een paar maanden geleden met het Oogstfeest, waar we voor het eerst compost konden uitdelen. Ook deze hele winter hebben buurtbewoners groenafval gebracht, en hebben nieuwe deelnemers zich aangesloten.

Met z’n allen hebben we dit al bereikt voor een duurzamer stadsleven:
  • Het aantal actieve deelnemers is gegroeid van 20 in september, naar 45 nu!
  • Er zijn deelnemers die niet zijn weg te slaan, ze hebben de volgende compost ID’s: nr. 3, 30, 31, 45, 47, 50, 51, 53 en sinds kort ook 65, dankjulliewel!
  • Degene met compost ID nr. 31 heeft het meeste gebracht in totaal, maar liefst 99 kilo!
  • En… de totale afgaven van april 2022 tot februari 2023 is 786,5 kilo!
Ook zijn er leuke berichten binnengekomen van oppoppende oesterzwammen die met de uitgedeelde kweekkits van het oogstfeest uit ons koffiedik zijn gegroeid! Je kunt er heerlijke ‘pulled oesterzwammen’ van maken. Hierbij een kort recept:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes, schep ze door wat zout en wat olie, en spreid ze uit over een bakplaat. Bak voor ongeveer 20 min.
  3. Doe wat sojasaus, ketjap manis, suiker en limoensap in een pan en verwarm het.
  4. Roer een theelepel maizena door 2 eetlepels water, mix en voeg toe aan de pan.
  5. Wanneer de suiker is opgelost, voeg de gebakken oesterzwam reepjes toe, en roer. Je kan dit heerlijk eten met rijst, of als bijgerecht. Geniet ervan!

 

Recent Posts