In Uncategorized

Afgelopen week is vrijwilliger Reinier Sampiemon overleden. Reinier was als vrijwilliger actief in het brede netwerk in Amsterdam-Oost van De Meevaart, Samen Vooruit en Buurthulp Oost. We wensen zijn familie, vrienden en andere naasten veel sterkte.

Hieronder een eerbetoon aan Reinier van zijn buurman en mede-vrijwilliger Rijk Griffioen:

Als vertrouwenspersoon voor Buurthulp Oost/Samen Vooruit kreeg ik eind 2021 een hulpvraag van een Ethiopisch gezin waarmee ik aan de slag ging en waar Reinier een belangrijke rol ging spelen.

De gevolgen van de pandemie zijn oneerlijk en vooral als het kinderen betreft. Als Vertrouwenspersoon realiseer ik me de schade die twee kinderen van 8 en 4 hebben opgelopen. Het meisje zit begin 2022 voor de tweede keer in dezelfde klas terwijl haar resultaten ondermaats blijven. Ik ga op zoek naar iemand die de kinderen onder zijn hoede wil nemen door bijles te geven. Er is weinig animo totdat Reinier zicht meldt, mijn buurman, hij wil het wel proberen. Hij heeft nooit in het onderwijs gezeten, weet niet of hij het kan maar hij heeft wel een onderwijsbevoegdheid en zijn dochter is onderwijzeres. Zo gaat hij aan de slag. 

In het begin vindt hij het moeilijk om de juiste methode te vinden, iedere week de kinderen bij de les te houden en steekt veel tijd in het voorbereiden van de lessen. Nu een jaar later zijn de resultaten verbluffend. De kinderen zijn gek op meester Reinier en ze hebben veel van de achterstand ingelopen. Afgelopen donderdag moest ik de kinderen en het gezin vertellen dat Reinier een noodlottige aanrijding heeft gehad en niet meer leeft. Ongeloof. Verbijstering en verdriet resteren. 

Reinier was een stille vrijwilliger die zich meldde en zich ontfermde over de kinderen en het gezin met veel liefde, toewijding en succes. Hij heeft een verschil gemaakt voor dit gezin, een helpende hand toegestoken omdat het kon en het goed voelde. 

Samen Vooruit en Buurthulp Oost kenden Reinier niet als vrijwilliger en toch was hij een belangrijk onderdeel. Reinier was een voorbeeld, een rolmodel, hij liet zien hoe je ook samen kan leven in een samenleving waar je er voor elkaar bent, waar je elkaar soms een duwtje geeft, niet omdat het moet maar omdat je het wil. 

Reinier bedankt voor je wijsheid, je liefde en toewijding, het was een voorrecht om Samen Vooruit te gaan. 

Creëren
Omdat je het wil
verbinden, contact maken
eigenlijk creëer je
warmte, liefde en een droom
je leert een kind, schenkt hun een toekomst
gewoon, omdat jij dit wil
dank je voor je inspiratie, dank je voor je
creatie,
dank je voor hetgeen je achter laat
het is zeer de moeite waard.

Reinier Sampiemon, 06/05/1949 – 01/03/2023

Recent Posts