In Uncategorized

Vandaag stellen we je voor aan Roswitha Bergmann, de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting Meevaart: 

“Ik kom uit de podiumkunsten, en daar ben ik ook nog steeds mee bezig: ik geef zangles aan het conservatorium, en ben adviseur voor de gemeente Den Haag op het gebied van kunst en cultuur. Verder heb ik net een postacademische opleiding af-

gerond over integriteit en kwaliteit van besturen en organisaties. Daar wilde ik graag iets mee doen en zo kom ik dan ook als bestuursvoorzitter bij De Meevaart terecht! 

Sinds 15 jaar woon ik hier in de Balistraat en in die tijd heb ik de Indische Buurt veel zien veranderen. Er is minder (zichtbare) zware criminaliteit dan voorheen, maar er is natuurlijk een enorme gentrificatie gaande in de buurt. Het idee is dat we er met zijn allen op vooruitgaan en dat er een vermenging van mensen ontstaat, maar als je door de Javastraat loopt zie je gescheiden werelden. Veel mensen die nu in de buurt wonen, zijn niet zo betrokken. Ik vind daar wel wat van, die gentrificatie en wat dat heeft betekend voor de Indische Buurt.

Ik heb een dochter van 16 jaar, en verder heb ik Kees de kat. Ik ga graag naar voorstellingen, tentoonstellingen, naar de film, en ik lees veel.

Ik vind dat De Meevaart de laatste tijd positief is veranderd. Er hangt een goede vibe, mensen zijn er vriendelijk en open, en er is meer kleur en levendigheid. Ik heb zin om daar onderdeel van te zijn en me daar voor in te zetten.”

 

Recent Posts