In Uncategorized

Vandaag stellen we je voor aan Mido Hibatullah, onze super chef-kok en keukencoördinator:

“Als keukencoördinator ben ik verantwoordelijk voor inkopen, de hygiëne en kwaliteit van het eten, de spullen en de veiligheid in de keuken. Ik werk samen met de koks die elke avond koken voor het Buurtrestaurant. Elke kok komt ergens anders vandaan, en maakt eten uit zijn/haar cultuur. Irakees, Koeridsch, Spaans of Surinaams… Wekelijks is er een nieuw menu.

In Syrië was ik professioneel voetballer, bij de club Tishreen. Als voetballer in Syrië verdien je niet genoeg, dus werkte ik naast het voetballen in de horeca. Voetballen en eten heeft altijd naast elkaar bestaan bij mij. Ik hou er van om mensen blij te maken met lekker eten. Dat heb ik van mijn moeder.

Ik ben weggegaan uit Syrië vanwege de oorlog. Mijn moeder, broers en zussen wonen nog in Syrië. Mijn vader is helaas drie jaar geleden overleden. Ik kon daar toen niet heen, dat was heel moeilijk.

In 2021 heb ik de eerste scheidsrechtersopleiding gehaald. Nu ben ik een officiële KNVB scheidsrechter en af en toe mag ik bij Ajax fluiten. Ik doe erg mijn best als scheidsrechter. Mijn droom is om – naast eten – ook altijd met sport bezig te zijn. ”

>> Maandag t/m vrijdag vanaf 18:00 kun je in De Meevaart een maaltijd eten van het Buurtrestaurant.

Recent Posts