In Uncategorized

Afval naar Oogst

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Zonde! Met Afval naar Oogst willen we laten zien dat jouw afval waarde heeft. Zo zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang.

Met Afval naar Oogst in De Meevaart maken we van groente- en fruitresten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt. Afval naar Oogst is een stadsbreed project, waarbij groenprojecten (buurttuinen, stadsboerderijen e.d.) zich inzetten bij de inzameling en verwerking van keukenafval uit de buurt. Door hieraan mee te doen lossen we bottom-up een deel van het grootstedelijk afvalprobleem op, versterken we de betrokkenheid van Amsterdammers, en volgen daarbij ook nog eens een (eco)logische, korte weg.

Onze missie? Samen met zoveel mogelijk Amsterdammers gf-afval omzetten tot vruchtbare compost, waarmee we buurttuinen kunnen voeden, groente, fruit en kruiden kunnen laten groeien, en samen kunnen oogsten! Doe je mee?

Openingsfeest

Inmiddels is Van Afval naar Oogst van start gegaan met een feestelijke opening, waarbij alle compostino’s en wethouder Marieke van Doorninck aanwezig waren!

Doe mee in De Meevaart!

Woon jij in de Indische Buurt? Dan kun je jouw waardevolle gf-afval inleveren bij De Meevaart. Meld je gauw aan, dan sturen we je binnenkort meer informatie. Heb jij groene vingers en zin om die op wekelijkse basis te gebruiken of wil je ‘gewoon’ meer leren over composteren? Word dan compostino en help mee tijdens het gehele Afval naar Oogst proces!

Contact: afvalnaaroogst@meevaart.nl

 

 

Recent Posts