In Uncategorized

Vandaag is het woord aan Connie Ramaba, vrijwilliger beheer:

“Ik ben sinds een paar maanden vrijwilliger bij De Meevaart. Ik kom elke dinsdag. ‘s Ochtends worden eerst de taken verdeeld voor de dag: je kan kiezen uit boodschappen doen, koken of schoonmaken. Ik hou van horeca, koken en eten, dus dat vind ik de leukste taak.

Ik ben een Antilliaan, geboren op Curaçao. Meer dan twintig jaar geleden ben ik naar Amsterdam gekomen. Ik heb hier twee zussen en een broer. De anderen zijn allemaal op Curaçao, maar elk jaar komen ze hierheen. Dan zijn we samen, en slaapt iedereen in mijn huis – heerlijk! We zijn heel close. Vorig jaar toen ik een beetje ziek was, belden zij me elke dag. Als ik huil, huilen we samen.

Ik zing al zo’n tien jaar in een bandje. We doen allerlei soorten muziek: spaans, engels, noem maar op. Op dit moment zijn we bezig met een project over de oorlog. We treden ook vaak op.

In de toekomst zou ik wel een vriend willen, want op een gegeven moment ben je toch wel alleen. Alleen ik en mijn televisie! In deze tijd is het moeilijk om mensen te ontmoeten, maar als God het wil stuurt hij mij een vriend. Gelukkig heb ik wel kennissen, die echt lief zijn.

Mijn les is: Blijf nooit thuis zitten niks doen! Overal hebben ze vrijwilligers nodig, ga het doen, want je wordt beloond!”

Recent Posts