In Uncategorized

Stichting Atelier K&K viert haar 12,5 jarig bestaan! Mieke Maes en de Konvooiraad van Atelier K&K zetten zich in voor kansarme buurtbewoners. Gezamenlijk bestrijden ze de eenzaamheid met zelfhulpgroepen, pilates en stoel-yoga. Mieke vertelt:

“Ik ben in 1981 begonnen met welzijnswerk in De Meevaart. Ik was toen net moeder geworden en ik wilde invloed hebben op de buurt waarin ik mijn kind grootbracht. De Indische Buurt was toentertijd een buurt met veel problemen. Dat daagde mij uit. Ik ben blij dat ik toen zoveel heb meegemaakt in de wijk, want ik ken nog steeds veel mensen uit die tijd.

Atelier K&K bestaat sinds 2009 als stichting. De naam stond eerst voor “Kunst&Koken”, maar inmiddels staat het voor “Kans&Kracht”. De deelnemers hebben dat zelf veranderd, omdat ze vonden dat het de lading niet meer dekte. De Konvooiraad van Atelier K&K is een team vrijwilligers dat helpt bij de groepsactiviteiten en in het contact houden met deelnemers. Het heeft tijd gekost om dat op te bouwen: je moet in verbinding zijn met mensen.

Mijn doelstelling is in al die jaren eigenlijk nooit veranderd: Ik wil de eenzaamheid bestrijden, door mensen de kans te geven om datgene wat ze kunnen, verder te ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn/haar eigen wereld kan beïnvloeden.”

Recent Posts