In Uncategorized

Frederico volgt de opleiding MBO 2 Facilitaire Dienstverlening bij EC-O, en doet daarvoor zijn praktijkuren als hoofdcoördinator-in-opleiding in De Meevaart.

“Ik woon zelf in Amsterdam-Zuid, maar de eerste keer dat ik in Oost kwam wist ik: Dit is voor mij. Hier in Oost zijn veel verschillende organisaties, buurthuizen en mogelijkheden om mensen teleren kennen. In Oost is er genoeg te doen.Nu ben ik dj, maar ik ben ook danser geweest. Twintig jaar geleden was ik de beste danser van mijn geboorteplaats. Ik deed van alles: hiphop en streetdance, en ik gaf ook danslessen. Dat was een goede tijd voor mij.

Ik kom uit Borel, een favela in Rio de Janeiro. Het is er gevaarlijk, maar wel vrolijk. Dat is onze realiteit in Brazilië. Mijn familie zet zich al generaties lang in voor de plek waar we vandaan komen. Maakt niet uit of het via politiek, sociaal werk, of via cultuur is, wij willen allemaal onze plek verder helpen. Ik ben zelf ook altijd met sociale en culturele activiteiten bezig geweest, en ik wil dat ook altijd blijven doen.

In De Meevaart is het perfect voor mij. Ik hou van het multiculturele, wat ik ook ken uit Brazilië.”

 

Recent Posts