In Uncategorized

Linda Moerland is de nieuwe voorzitter van Stichting Meevaart. Hieronder stelt zij zich voor, welkom Linda!

“Ik heb 15 jaar gewerkt in corporate finance, maar ik heb me daarnaast altijd beziggehouden met activisme. Ongeveer een half jaar geleden ben ik gestopt met mijn werk omdat ik iets maatschappelijks wilde doen. Ik woon zelf ook in de Indische Buurt, en vind het belangrijk om lokaal betrokken te zijn, ook daarom heb ik toen gesolliciteerd voor de functie van bestuursvoorzitter bij De Meevaart. Juist met mijn finance achtergrond heb ik denk ik veel praktische ervaring die ik hier kan inzetten.

Ik ben natuurlijk nog maar kort betrokken bij De Meevaart, dus ik ben alles nog aan het leren kennen en begrijpen. Tot nu toe is mijn indruk dat De Meevaart een belangrijke uitvalsbasis is voor de buurt, als het ware een betrouwbare dieselmotor.

Ik denk dat de kwaliteit van leven voor iedereen beter wordt als we de sociale cohesie in de buurt kunnen verbeteren. In de Indische Buurt heb je natuurlijk de oudere en de nieuwe bewoners. Mijn droom voor De Meevaart zou zijn om er een plek van te maken waar de verschillende bewoners elkaar echt kunnen ontmoeten, waardoor er meer kruisbestuiving en uitwisseling kan ontstaan tussen deze verschillende bewonersgroepen.

Waar ik heen zou willen, is dat de hele Indische Buurt hier graag binnenloopt. De Meevaart is zo’n mooie plek en gebouw! Ik zou graag met iedereen die betrokken is een plan maken om De Meevaart naar een nog hoger niveau te tillen.”

 

Recent Posts