In Uncategorized

Abay Getachew, beheerder bij De Meevaart:

“Eerst heb ik de opleiding gedaan bij De Meevaart, en daarna ben ik hier gebleven als vrijwilliger. Ik werk bij de bar en help bij allerlei dingen. Door mijn hartproblemen kan ik helaas niet meer zoveel doen als eerst: het gaat met ups en downs. Ik neem medicijnen en moet regelmatig naar het ziekenhuis voor controle. Nu met corona is het ook lastig, ik moet voorzichtig zijn.

Ik heb twee kinderen, een zoon van 4 jaar en een dochter van 7. Mijn dochter is heel creatief, ze houdt van kleding ontwerpen en naaien, kunst en foto’s maken. Als ik haar vraag wat ze wil worden, zegt ze dat ze modeontwerper wil worden.

Ik kom uit Ethiopië en werkte daar als automonteur en ook als ambulancebestuurder, maar in Nederland is mijn diploma en rijbewijs niet geldig. Mijn droom is om te werken bij het aanvullend openbaar vervoer voor ouderen. Ik heb veel ervaring met mijn achtergrond als ambulancebestuurder en automechanicus.

Ik houd niet van de winters in Nederland, het is hier te koud. Toen ik voor het eerst in Nederland kwam was het winter, en toen ik wakker werd was alles wit! Ik wist niet wat ik zag en was echt in shock. Mijn kinderen houden er wel van, ze zijn ook het ijs op gegaan afgelopen winter. Door hun heb ik geleerd om de kou ook leuk te vinden, maar ik ben blij dat het nu weer warm en zonnig is.”

Recent Posts