In Uncategorized

Wie hem kent weet dat hij een man is van weinig woorden… Toch mochten we hem interviewen. Dit is onze vrijwilliger Mo, die al meer dan twaalf jaar voor ons klaarstaat in de Meevaart!

“Ik ben geboren in een dorp in Marokko. Ik werkte daar op de boerderij met mijn familie. Mijn vader had twee vrouwen en we waren met elf kinderen. Ik ging niet naar school, maar als kleine jongen ging ik wel naar Koranles.

Toen ik negentien was, vertrok ik met een groep familieleden naar Nederland. In Amsterdam ging ik werken bij een schoonmaakbedrijf. Daarna heb ik nog gewerkt bij het gasbedrijf in Haarlem. Ik deed in die tijd niks anders dan werken.

In 1982 hoorde ik dat er geen werk meer voor mij was. Ik werd ontslagen, kwam eerst in de ziektewet en vervolgens in de WW. Ik moest werk zoeken, maar het lukte niet. Ik vond het jammer om niet meer te werken.

Nu ben ik al bijna dertien jaar in de Meevaart. Vroeger kwam ik zeven dagen per week, nu kom ik nog maar drie dagen. Als ik werk kom ik al ‘s ochtends om half zeven. Ik zet koffie, thee en glazen klaar voor de dag. Op de dagen dat ik niet werk, rust ik uit: stukje lopen, brood halen en weer terug naar huis.

Ik woon al 33 jaar hier in de buurt. Ik ken genoeg mensen hier. Als ik over straat loop zegt iedereen ‘Hoi Mohamed, hoi Mo, dag Mo, wat ga je doen?’ Ik maak praatjes met iedereen. Ik blijf in de Meevaart komen omdat ik het gewoon gezellig vind. Iedereen is hier.”
Recent Posts