In Uncategorized

Vandaag zetten we onze wonderwoman en super vrijwilliger Joan in het zonnetje. Lees hier haar verhaal!

“Dertien jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd, voor mijn man. Ik had geen werk, maar wilde niet elke dag maar thuis zitten. Daarom ben ik begonnen met vrijwilligerswerk. Zo kan ik mensen ontmoeten en doe ik iets dat ik leuk vind.

Ik kom uit Amerika en heb bijna 28 jaar gewoond en gewerkt in New York. Ik werkte in de financiële sector, onder andere bij een grote bank. Ik vond het interessant, want je moest heel gedetailleerd en precies te werk gaan.

In de tijd na 11 september 2001 heb ik gewerkt voor de stad New York op een afdeling waar we mensen hielpen van wie de bedrijven financieel geraakt waren door de aanslag op de Twin Towers. Ik hielp ze bij het invullen van de formulieren, en vervolgens bij het verwerken van de gegevens.

Bij de Meevaart werk ik meestal achter de bar. Dat vind ik leuk, want er komen veel mensen langs om mee te praten. Vaak vragen ze me waar ik vandaan kom, omdat ik een accent heb en niet perfect Nederlands spreek. Ik ben hier niet geboren, maar toch voel ik me een echte Amsterdammer. Ik doe hier veel dingen, ken veel plekken en ook veel mensen.

Ik ben nu 67 jaar en heb dus de pensioenleeftijd bereikt. Als ik gezond blijf, wil ik altijd actief blijven!”

Recent Posts