In Uncategorized

In community centrum De Meevaart is vanaf 14 januari de tentoonstelling ‘Lokale Amsterdammers te zien. Je bent van harte welkom op de opening op 14 januari om 14:00, om de tentoonstelling te bekijken onder het genot van een hapje en drankje!

Deze tentoonstelling vertelt de uitzonderlijke levensverhalen van gewone Amsterdammers, en schetst een veelzijdig portret van onze stad. De tentoonstelling is t/m 25 maart te zien.

Over ‘Lokale Amsterdammers’
Amsterdam is altijd een smeltkroes van culturen en persoonlijkheden geweest, maar in het laatste decennium is de stad in razend tempo veranderd. Gemeenschappen botsen, sommige proberen het verleden veilig te stellen, andere prediken de toekomst, en weer andere kijken toe. Als getuigen van deze transformatie is het de ambitie van kunstenaar Laura Ponchel, Hicham Sabir en Ralph Lemaréchel om de geschiedenis van deze gemeenschappen vast te leggen, voordat ze verdwenen zijn.

Over de kunstenaars
Laura en Hicham zijn twee Franse kunstenaars die naar Amsterdam verhuisden en verliefd werden op de stad. Laura fotografeert al jaren het eco-activisme in Nederland, en Hicham houdt zich als schrijver bezig met persoonlijke verhalen en gentrificatie.

 

Recent Posts