In Uncategorized

Vandaag staat onze partner TransAmsterdam in de picture! TransAmsterdam is een transgenderorganisatie voor kunst, cultuur en lifestyle. Elke week houden zij kantoor in De Meevaart, en daarnaast organiseren ze bij ons kunstworkshops met de Trans Art School. 

Vandaag (31 maart) is het International Day of Transgender Visibility. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor discriminatie tegen transgender personen, maar vieren we ook de transgendergemeenschap. Trans and Proud dus! 

Yvo Manuel Vas Dias, oprichter van TransAmsterdam, vertelt: 

“In 2014 ben ik begonnen met TransAmsterdam omdat ik vond dat het transverhaal niet genoeg werd verteld bij de Pride Amsterdam. We hebben vervolgens vijf jaar de Trans Pride gedaan, en deden altijd veel in Amsterdam-Oost.

Ik woon zelf ook in Oost, en ben opgegroeid in de Indische Buurt. Ik woonde op de Insulindeweg, en ging naar school op het Sumatraplantsoen. Oost is dus wel mijn thuisbasis. 

In 2019 wilden we iets extra’s doen met TransAmsterdam. We wilden het niet alleen hebben over hoe het is om trans te zijn, maar iets doen wat ook op een andere manier meerwaarde heeft voor de gemeenschap. Zo hebben we de Trans Art School opgezet. We bieden workshops aan over fotografie, filmmaken, spoken word, theater maken, etcetera. Er gebeuren mooie dingen in die workshops, want mensen voelen zich veilig om dingen met elkaar te delen. 

Ik hoop dat TransAmsterdam een plek kan zijn waar mensen hun talenten kunnen ontwikkelen, en dan uiteindelijk niet alleen een podium hebben bij TransAmsterdam, maar ook gewoon in de stad Amsterdam.” 

 

  • Wil je meer weten over TransAmsterdam en hun activtiteiten? Check @TransAmsterdam en @Transartschool op Instagram en Facebook, of ga naar hun website: https://www.transamsterdam.nl/.
  • Vanavond (31 maart 2022) vieren zij de International Transgender Day of Visibility met muziek, hapjes en drankjes in het Manor Hotel (Linnaeusstraat 89), vanaf 20:00.
Recent Posts