In Uncategorized

Vandaag is het woord aan Camillie Kaneza, coördinator beheer bij De Meevaart:

“Ik ben nu een jaar vrijwilliger bij De Meevaart. Als coördinator doe ik hier van alles wat, ik vind het leuk om te doen en wil graag meer leren. Hiervoor werkte ik ook al in Oost, onder andere in de bibliotheek. Eerst woonde ik ook in de buurt, maar nu niet meer helaas.

Ik woon nu dertig jaar in Nederland. Ik ben opgegroeid in Oeganda en naar Nederland gekomen toen ik eenentwintig was. Ik ben dus daar geboren en getogen, maar woon inmiddels het grootste deel van mijn leven hier. In Nederland is heel veel bureaucratie, dat is lastig als je het niet gewend bent en het kost veel tijd. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is voor nieuwe mensen, je moet sterk in je schoenen staan.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar andere mensen. Ik vind het dan ook het leukste aan mijn werk bij De Meevaart dat ik samenwerk met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen. Iedereen heeft een ander verhaal.

De naam “Meevaart” zegt het eigenlijk al: meevaren, samen kijken hoe ver we kunnen komen.”

Recent Posts