In Uncategorized

Culturele Connectie in Amsterdam Oost

Dompel je onder in het uitgebreide cultuurprogramma van CCO.

 

Cultuur Connectie Oost (CCO) is een initiatief dat culturele activiteiten in heel Oost zichtbaarder maakt, samenwerking tussen culturele organisaties stimuleert en programmering toegankelijk maakt voor een divers publiek. In 2018 heeft Cultuur Connectie Oost voor het eerst een gezamenlijk programma gepresenteerd tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Afgelopen juni organiseerde CCO de Week van Connectie en dit najaar werken tal van organisaties opnieuw samen om cultuur toegankelijk te maken voor de bewoners van Amsterdam Oost.
Op 26 oktober, tijdens 24H Oost, laten diverse culturele organisaties uit Oost onder 1 dak zien wat ze in huis hebben. In november is er opnieuw van alles te zien, doen en beleven op cultureel gebied tijdens de Week van Participatie. Bij elk van de georganiseerde evenementen is de samenwerking tussen culturele instellingen toegenomen en is het netwerk van deelnemers gegroeid.

 

Cultuur Connectie Oost Festival

Op zaterdag 26 oktober, tijdens 24H Oost, is het CCO – Cultuur Connectie Oost Festival in De Meevaart (Balistraat 48A). Tijdens dit festival is iedereen tussen 12.00 uur en 22.00 uur welkom om zich onder te dompelen in wat cultureel Oost te bieden heeft. Kom ook en geniet van muziek, theater, film, beeldende kunst, rondleidingen, een talkshow, een speciaalbier-bar en een foodmarket met smaken van over de hele wereld. Toegang is gratis. Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.cco.amsterdam

 

Week van Participatie

Van 9 t/m 16 november viert heel Oost de Week van Participatie. Tijdens deze week is er onder de vlag van Cultuur Connectie Oost een uitgebreid cultuurprogramma te zien, horen en beleven.

De officiële opening van de week – waarvoor u van harte bent uitgenodigd – is in de OBA Linnaeusstraat op zaterdag 9 november om 17:00 uur.

In de dagen daarvoor zijn er al activiteiten. Zo biedt het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest (NedPhO) bijvoorbeeld al op donderdag 7 november 2 concerten aan: een openbare repetitie van het orkest in de NedPhO-koepel en strijkkwartetten in de kapel van het OLVG ziekenhuis.

Voor de jeugd is er al op vrijdag 8 november onder meer een ‘kijkles’ in Jeugdtheaterschool TIJ op IJburg. Tijdens Sint-Maarten zijn er in de Dapperbuurt en Indische Buurt muzikale optochten gepland. Daarnaast is het eerste Vrije Vloer Festival in Oost met producties van het Plein Theater te bezoeken. Ook zijn er in de loop van de week talkshows, theater voor kinderen, jongeren en volwassenen, diverse concerten, cultureel-historische wandelingen, een kledingruilbeurs, film, exposities; te veel om op te noemen. Met zo’n 50 activiteiten, georganiseerd door 41 CCO-partners op 27 locaties, zal iedereen iets van zijn gading kunnen vinden. Naast deze culturele activiteiten kunt u ook aanschuiven bij een van de deelnemende buurtrestaurants.

Meer informatie en het volledige programma van beide evenementen vindt u op de website www.cco.amsterdam daarnaast vindt u de meest actuele informatie en leuke extra’s via onze Facebookpagina.

 

blokkenschema 24H Oost

Persbericht CCO oktober 2019

Week van Participatie

Recent Posts