In Uncategorized

Wereldmuziek: Muziek uit verschillende hoeken van de wereld.

‘Wereldmuziek in de wijk’ is een initiatief van Stichting Connecting Strings en de Meevaart. De gastheer van de reeks programma’s is Mehmet Polat.
Ons doel is om een oprechte kennismaking met verschillende muziektradities uit de wereld in een informele sfeer aan te bieden.
Dit evenement vindt elke eerste woensdag van de maand plaats, met elke keer een andere gastmuzikant of ensemble. De gast wordt geïnterviewd over zijn of haar muziekstijl en zal een live concert geven.

Gast artiest:

Babak-o-Doestan speelt Perzischtalige liederen met invloeden van Jazz, Fado, Turkse en Iraanse muziek. Dat zegt u misschien niet veel. In deze liederen wordt er gebruik gemaakt van zowel hedendaagse als klassieke poëzie van grote Iraanse dichters. Dat zegt u waarschijnlijk ook niet veel. Maar een zoekend hart, een rusteloze ziel, een verlangen, een houden van, een gemis, een hoop, een moment van geluk, klinkt wellicht anders in het Perzisch of in een andere taal. Maar het voelt niet veel anders.

Babak Amiri: (Iran) zang, gitaar, composities
Bam Commijs: (Nederland) piano
Heather Leslie: (Canada) cello

Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam
Wanneer: 14 november 2018
Deur open: 18.30
Aanvang: 19.30

* The project is supported by the municipality of Amsterdam, Stadsdeel Oost.

Recent Posts