In Uncategorized

Als we het over mensenrechten en over kinderrechten hebben, dan gaat het vaak over de schending van deze rechten. Maar wat staat er eigenlijk precies in, in deze rechten? En waarom zijn ze op papier gezet, wie heeft dat gedaan en waarom? En wat heeft dit met ons dagelijks leven te maken?

In november afgelopen 2017 is het community-art project “mensenrechten – kinderrechten” in de Indische Buurt van start gegaan. Domenica Ghidei heeft toen in het kader van Wetenschap in de Wijk een lezing gehouden over het ontstaan van de universele verklaring van de rechten van de mens (UVRM) en alles wat de komende decennia daarop volgde. Het was een boeiend verhaal over de verschillende instanties, internationale gerechtshoven, procedures en bevoegdheden. En ze zei midden in dit behoorlijk technische verhaal een mooie zin: “Vergeet niet dat het uitgangspunt hiervan is, dat we als broer en zus naast elkaar staan.” Prachtig, toch?

Nu komt het vervolg: twee kunstenaressen, Sjieka van Rooijen en Sonya Wilson begeleiden buurtbewoners bij het maken van een groeiend community art project met als thema mensenrechten & kinderrechten. Op een aantal data vinden workshops in De Meevaart plaats waarbij je kunt leren je d.m.v. kunst uit te drukken. Alle deelnemers samen maken zo een groot kunstwerk waar iedereen zijn of haar steentje aan bijdraagt. Niemand hoeft trouwens een kunstenaar te zijn om mee te doen, of ooit op teken-, boetseer- of schilderles gezeten te hebben!

Wil je meer weten over alle data en tijden? Kijk dan op de BuurtBalie, in de agenda van De Meevaart of stuur een mail naar kunstproject.mensenrechten@gmail.com

Recent Posts