Voor kinderen

Al-Amal huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen vindt elke woensdag plaats. De leerlingen worden begeleid om het zelfstandig leren te bevorderen. De leerling oefent verschillende vaardigheden, zoals zichzelf aan het werk zetten en houden, opdrachten lezen en interpreteren, zich concentreren, nakijken en veel meer.

Tijden
Elke woensdag van 15:00 – 19:00

Contact
lst-alamalhuiswerkbegeleiding@hotmail.com

Activiteiten
Conditietraining voor kinderen
– donderdag 16:00-17:30
Karate voor kinderen
– zondag 15:00-18:00

Contact
mazouna@live.nl

Stichting BIGS biedt ook conditietraining aan voor volwassenen:
op zaterdag van 18:00-20:00. Zie ook bij Bewegen.

Stichting Vrouwen voor Vrouwen Oost organiseert activiteiten rondom gezondheid en schoonheidsverzorging voor andere vrouwen uit de Indische Buurt.

We komen bij elkaar en wisselen ervaringen met elkaar uit, drinken met elkaar een kopje koffie, adviseren elkaar op het gebied van gezondheid en verzorging, en bieden elkaar een luisterend oor. Ook worden er workshops gegeven over onderwerpen als een gezonde leefstijl en empowerment voor vrouwen.

We heten je van harte welkom op een van onze activiteiten: De Buurtsalon, samen bewegen, samen gezonde koken en de gezonde kookclub, arabische taal voor iedereen. Alle activiteiten zijn voor kinderen, jongeren en vrouwen. Onze kooklessen zijn voor zowel kinderen als hun ouders.


Gezonde kooklessen voor kinderen en hun ouders

Tijden

Donderdag van 14:00-16:00.

Kosten
1 euro per les

Aanmelding niet nodig


Sportlessen voor vrouwen en kinderen

Tijden
Maandag, woensdag en vrijdag van 17:00-18:00.

Kosten
1 euro per les.

Aanmelding niet nodig.


Stichting Vrouwen voor Vrouwen Oost biedt nog meer activiteiten aan, kijk daarvoor bij Bewegen, Koken en eten en Ontmoeten en netwerken

Wat doet het Zakgeldproject?
Het Zakgeldproject wil geld bespreekbaar maken. Dat doen we door kinderen te laten leren door ervaring, in plaats van op een schoolse manier. Het doel van het project is om het gesprek te openen over geld. 

In groepjes van 6-8 leerlingen ontmoeten we elkaar elke maandagmiddag drie maanden lang. We doen elke maandagmiddag een activiteit, zoals museumbezoek, visionboard maken, of boodschappen doen voor de voedselbank. 

Bij elke bijeenkomst krijgen de kinderen een paar euro zakgeld. Kinderen
kunnen er voor kiezen om te sparen, of om elke week het zakgeld mee te nemen. 

Met het zakgeld als middel leren de leerlingen over sparen, planning, uitgaven,
inkomsten en financiën op een toegankelijke manier.

Tijden
Maandag 15:30-18:30 uur

Contact
heuveln@hotmail.com

Wil je tekenen, schilderen, boetseren, afdrukken maken en veel meer? Vind je het leuk om nieuwe materialen te leren kennen en te experimenteren met nieuwe technieken? Samen gaan we op ontdekking in het atelier. Doe je mee?

We geven elke week kunstworkshops aan kinderen in de leeftijd 6-10 jaar. In de workshops nodigen we lokale kunstenaars uit. Zij leren de kinderen over verschillende disciplines, technieken en het gebruik van verschillende materialen. Elk jaar maken we een expositie in de OBA op het Javaplein. In de expositie wordt het werk van de kinderen en van de kunstenaars naast elkaar getoond.

Tijden
Elke woensdag en vrijdag van 14:30-15:45

Kosten
3 euro per keer.

Met stadspas wordt de doorlopende cursus bij Het BuurtAtelier vergoed door het Jongeren Cultuur Fonds Amsterdam.

Het geld kan overgemaakt worden aan de rekening van Stichting Oost in Bloei. Je betaal na inschrijving per kwartaal of per half jaar.

Contact
Telefoon: 0641849940
Email: hetbuurtatelier@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/HetBuurtAtelier

Graag van tevoren aanmelden.

Mentorgroep/activiteiten voor kinderen van groep 8 en de brugklas

Interactive Oost geeft diverse naschoolse activiteiten in en rondom de Indische buurt. In de Meevaart worden de kinderen wekelijks ontvangen waarbij zij verschillende activiteiten doen. De activiteiten worden in overleg met de kinderen georganiseerd.

Tijden
Elke dinsdag van 18:00-20:30 uur

Contact
info@interactiveoost.nl

Studiezalen biedt GRATIS huiswerkbegeleiding en LifeCoaching voor middelbare scholieren bij jou in de wijk.

Wat zijn Studiezalen?
Studiezalen zijn ruimtes midden in jouw wijk waar je in een rustige, ruime en ontspannen omgeving kunt leren en werken aan je huiswerk. Ons team van LifeCoaches, bestaande uit (oud-)leraren, pedagogen, studenten en betrokken vrijwilligers, staat klaar om jou te ondersteunen.

Wat kan je van ons verwachten?
Samen met een diverse groep LifeCoaches creëren we voor jou een plezierige en stimulerende omgeving waar je terecht kunt voor al jouw vragen. Daarnaast ontwikkel je jezelf tot een persoon met zelfvertrouwen en een positieve blik op je eigen toekomst.

Locatie Tijdstip
Elke donderdag van 16:00 tot 19:00 uur in de Meevaart

Interesse?
Meld je aan via het aanmeldformulier op www.studiezalen.com of neem contact op met teamleider Arantxa via arantxa@studiezalen.com of 0682320533.