De Meevaart biedt een mbo1 en een mbo2 opleiding en werkervaring voor volwassenen!

Plek voor opleiding en ervaring

De Meevaart is een plek voor opleiding en ontwikkeling, door leren en werken.
Een plek waar je buiten de box kunt denken en handelen. Waar je mogelijkheden centraal staan en niet je belemmeringen. De Meevaart biedt ruimte om te leren en te ontwikkelen.

De Meevaart staat voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Daarom bieden we deze opleidingen en stageplekken aan, juist aan mensen die moeilijk aan betaald werk komen, maar die zich graag willen ontwikkelen en willen werken!

Belangstelling?
Meld je aan om meer informatie over de opleidingen en stage bij Stichting Meevaart te krijgen. Neem contact op via meedoen@meevaart.nl en houd voor de meest actuele informatie deze website en onze social media in de gaten.

Contactpersoon: Leermeester Adrijana Grgic, bereikbaar via meedoen@meevaart.nl en 020-331 91 31, aanwezig van maandag t/m donderdag.

De Meevaart is een erkend leer-werk bedrijf.

Opleidingen 2020-2022

In september 2020 starten we met de opleiding Dienstverlening niveau mbo1 en mbo2. Indien er genoeg interesse is, starten we naast deze opleiding ook met de opleiding: Administratie niveau mbo1 en mbo2.
De opleidingen worden aangeboden en betaald door De Meevaart en verzorgd door docenten van het ROC. Daarnaast verzorgen wij een stageplaats.

Verder biedt De Meevaart vrijwilligers en studenten de kans om mee te doen aan diverse trainingen onder anderen op het gebied van taalondersteuning, leren presenteren, computervaardigheden, gastvrijheid, sociale hygiëne, ontruimingsoefeningen en BHV.

Dienstverlening mbo2

De opleiding duurt 2 jaar, deze start je in september 2020 en rond je af in juni 2022. Het gaat om een BBL opleiding. Je volgt de lessen en loopt het eerste jaar stage bij De Meevaart. In het tweede jaar maak je een keuze tussen de richting helpende zorg en welzijn of facilitair dienstverlening en kun je een externe stage lopen, hierdoor doe je een bredere werkervaring op.

Informatie en intake

Op 8, 9 en 10 juni 2020 vindt er een informatie en intake plaats voor de opleiding Dienstverlening. Neem contact op via meedoen@meevaart.nl voor meer informatie en om uitgenodigd te worden voor de informatie en intake.

Belangstelling?

Neem contact met ons op via contactpersoon: Leermeester Adrijana Grgic, bereik- baar via meedoen@meevaart.nl en 020-331 91 31, bereikbaar maandag t/m donderdag.

Opleidingen 2019-2021

In september starten er drie groepen met de opleiding dienstverlening. Er is een mbo1 groep die gestart is met een eenjarige entree opleiding en daarna de mogelijkheid heeft om door te stromen naar mbo2. Er zijn in september 2019 twee mbo2 groepen gestart met de tweejarige opleiding dienstverlening. De Indische Buurt is een kansrijke wijk, waar veel mensen zich belangeloos inzetten voor hun buren. .
In november 2019 is de opleiding vertrouwenspersoon IB Kansrijker gestart.
Deze opleiding is speciaal voor mensen die nu al hulp bieden aan huishoudens die leven in armoede. De opleiding tot vertrouwenspersoon wordt verzorgd door de Vrijwilligers Academie in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. De opleiding wordt gegeven in De Meevaart en wordt aangeboden door Samen Vooruit.

Opleiding Dienstverlening 2018-2020

In september 2018 zijn er twee groepen gestart met de opleiding dienstverlening.
Een groep met mbo 1 studenten, die alle het entree/basisjaar hebben doorlopen en succes hebben afgesloten met een diploma in juli 2019. We zijn blij te melden dat 7 van de 8 mbo1 studenten doorstomen naar de mbo2 opleiding.
De studenten mbo 2 hebben hun eerste jaar van de opleiding en stage bij de meevaart goed afgesloten en gaan na de zomer aan de slag met het tweede en laatste jaar van de opleiding. Een jaar waarbij veel van hen stage gaan lopen bij een van de 10 externe samenwerkingspartners waar de Meevaart mee werkt.

Wij zijn een erkend leer en werk bedrijf