headerbeeld

Meedoen, Activering & Participatie

Versterk jezelf en elkaar

 

Meedoen is voor iedereen belangrijk. Je wilt volwaardig onderdeel zijn van de maatschappij. Het gaat om werken, maar ook om het hebben van sociale contacten, het deelnemen en bijdragen aan de samenleving en het opdoen van vaardigheden.

De Meevaart ondersteunt het belang hiervan. Dat doen we door vrijwilligers persoonlijk te begeleiden en dat doen we door buurtbewoners en buurtorganisaties te ondersteunen in hun initiatieven. Daarnaast stimuleren we verbindingen en samenwerkingsverbanden tussen burgerinitiatieven onderling en helpen we mee aan het bouwen en onderhouden van communities in de Indische Buurt.

 

Vrijwilligers met ambitie en potentie

In De Meevaart is een grote groep vrijwilligers actief. De vrijwilligers zorgen er dagelijks voor dat De Meevaart succesvol draait. Vanuit stichting Meevaart Ontwikkelgroep is het Coachingstraject Vrijwilligers gestart. In dit traject krijgen vrijwilligers die de ambitie en de potentie hebben om naar een betaalde baan door te stromen ondersteuning door professionele coaches. 

De coaching wordt verzorgd door Reinier Nieuwenhuis, Joost Adriaansz en Jan van Rookhuyzen. Zij helpen de vrijwilligers om hun kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken. 1-op-1 gesprekken, gevolgd door groepsbijeenkomsten op het gebied van computervaardigheden, sollicitatievaardigheden, presentatievaardigheden, Nederlandse taalondersteuning en job-coaching helpen de vrijwilligers bij de instroom naar betaald werk en naar (opnieuw) volwaardig meedoen in de samenleving. 

Werkgevers in Oost, die willen participeren in dit project, kunnen contact opnemen met Rob van Veelen, projectleider Coaching Vrijwilligers/ De Meevaart. En ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn en wil je eens praten over vrijwilligerswerk bij De Meevaart, neem dan contact met ons op.

 

 

 Buurtbesteden