Opleiding MBO2 Oriënterend/Administratie

Deze opleiding wordt aangeboden en betaald door Stichting Meevaart en verzorgd door docenten van het ROC.

Studenten worden door diverse deskundigen begeleid en studiebenodigdheden zoals boeken en een laptop worden verzorgd. Daarnaast biedt Stichting Meevaart vrijwilligers en studenten de kans om mee te doen aan diverse trainingen op het gebied van taalondersteuning, sollicitatie- training, computervaardigheden, gastvrijheid, sociale hygiëne, ontruimingsoefeningen en bhv.

De Meevaart staat voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Daarom bieden we deze opleidingen en stageplekken aan, juist aan mensen die moeilijk aan betaald werk komen, maar die zich graag willen ontwikkelen en willen werken!

Wat houdt de opleiding in en wat kun je ermee?

De opleiding duurt 2 jaar. Het gaat om een beroepsbegeleidende leerweg, BBL opleiding. De Meevaart is een erkend leer-werk- bedrijf.  De lessen zijn in De Meevaart en je loopt stage, bij De Meevaart of een organisatie aangesloten is bij De Meevaart. Verder moet je rekenen op het maken van huiswerk. In het tweede jaar maak je een keuze in de richting Medewerker (financiële) administratie en Medewerker secretariaat en receptie. Daarnaast bieden wij extra lessen en ondersteuning bij het verbeteren van de Nederlandse taal en de computervaardigheden. Je krijgt de kans om mee te doen aan de cursussen sociale hygiëne en bedrijfshulpverlening (BHV) en aan de ontruimingsoefening in het gebouw.

Werken in een ondersteunend administratief beroep betekent veel meer dan alleen administratie. Als administratief medewerker of medewerker secretariaat zorg je ervoor dat de andere medewerkers hun werk probleemloos kunnen doen. Administratief medewerkers vind je in elk bedrijf. Het werk varieert. Facturen inboeken, post verzorgen, vakantiedagen bijhouden, maar ook de telefooncentrale bedienen of bezoekers ontvangen. Met een brede kantooropleiding kun je in vrijwel iedere organisatie aan de slag.
Bij de opleiding Office Support zijn 2 uitstroomrichtingen mogelijk, namelijk Medewerker (financiële) administratie en Medewerker secretariaat en receptie.
Bij de intake en tijdens de opleiding zullen we kijken waar jouw talenten liggen.