Stichting Meevaart werkt samen met diverse organisaties, waar de studenten in het tweede jaar hun externe stage kunnen lopen.

Momenteel werkt De Meevaart met samen 10 organisaties, waar de studenten in de richting facilitair en studenten in de richting zorg en welzijn stage lopen.

Ook stage partner worden?

Educatief Centum Oost staat altijd open voor samenwerking met organisaties die geregistreerd staan als erkend leer-werkbedrijf. Heb jij een mooie en leerzame stageplek voor een van onze studenten? Neem dan contact op via info@ec-o.nl

Externe stage tweedejaars Dienstverlening mbo2

Claire bij Zonnehuisgroep Amstelland

Mijn naam is Claire Gbella (41 jaar) en ik ben geboren in de Ivoorkust in Afrika.
Ik zit in het MBO 2 tweede jaar Dienstverlening, richting Helpende Zorg en Welzijn.
Ik loop stage op maandag en dinsdag in een verzorgingshuis voor mensen met dementie bij De Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen.
Op woensdag en donderdag ga ik naar school in Amsterdam in De Meevaart in samenwerking met het Regio College Zaandam. Dit jaar rond ik mijn opleiding af, met veel interesse om alle taken en vaardigheden van een goede verzorger te ontdekken loop ik stage.

Als stagiaire wordt verwacht dat je aanwezig bent bij de ochtendoverdracht.
Een collega die nachtdienst  heeft gehad vertelt ons wat bijzonderheden / gebeurtenissen waren die wij moeten weten om verder voor de bewoners te zorgen.
Samen met collega’s help en ondersteun ik de bewoners met algemeen dagelijkse levensverrichtingen.
Zoals helpen bij: Eten, drinken, in- en uit bed komen, lopen en bewegen, ontspanning, zinvolle activiteiten voeren, sociaal contact, uit- en aankleden, praten, horen, plassen en ontlasting, lichaamswarmte kunnen regelen, lichamelijke hygiëne, kamers schoonmaken en opruimen, was verzorgen, afwas doen.
Ik vind het leuk en ben lekker bezig op een professionele manier!

Ook in 2020 zijn de tweedejaars studenten dienstverlening weer begonnen aan hun externe stage. Zo loopt Sara stage in het Amstelland ziekenhuis en doen Latifa en Basem ervaring op bij stichting Blije Buren.

Solange bij Go West

Solange volgt de opleiding Dienstverlening mbo2 van De Meevaart en zit in het tweede en tevens laatste jaar van haar opleiding. Ze loopt stage bij Gebouw West (Go West). We vroegen haar wat ze heeft geleerd, wat ze al kan, waar ze goed in is en wat ze nog wil oefenen.

Ik heb veel geleerd over de catering bijvoorbeeld hoe je een brood kan afbaken, hoe kan je de snijmachine gebruikt en hoe ik een salade kan klaarmaken voor de lunch. Ik kan nu al veel verschillende apparaten gebruiken, salade maken, het buffet klaarzetten en croissants, snacks en brood afbakken.
Ik vind het leuk en kan goed met mensen omgaan. Ik kan goed samenwerken met mijn collega’s en de klanten. Ik wil graag oefenen met lezen en mijn Nederlands verbeteren. Ook wil ik oefenen om verschillende soorten salades te kunnen maken. Ik wil graag nog meer leren en beleven op het gebied van catering.

Brigitte bij Hotel Casa

Brigitte volgt de opleiding Dienstverlening mbo2 van De Meevaart en zit in het tweede en tevens laatste jaar van haar opleiding. Ze loopt stage bij Hotel Casa. We vroegen haar welke werkzaamheden zij verricht, wat zij het leukste vindt aan haar stage, en wat zij na haar studie wilt gaan doen. 

Bij Hotel Casa loop ik stage als facilitair medewerker. De werkzaamheden die ik onder andere verricht zijn de voorraad opnemen van het linnen, voorraad bestellen voor de kantine, en ik ontvang de goederen in het magazijn. Ook heb ik de  zorg over bedrijfskleding van de medewerkers. Ik zorg er voor dat alle kleding op orde is en netjes blijft. Op deze foto ben ik bezig met het verwijderen van vlekken van het tapijt.

Het leukste aan mijn stage vind ik mijn collega’s waar ik heel leuk en goed mee kan samenwerken.

Ik hoop straks na mijn studie te kunnen blijven werken bij Hotel Casa.

Rifaat bij Albron Adidas

Rifaat volgt de opleiding Dienstverlening mbo2 van De Meevaart en zit in het tweede en tevens laatste jaar van zijn opleiding.
Rifaat loopt stage bij de facilitaire dienst van Albron Adidas.
Hij helpt bij de catering in de bedrijfskantine van de hoofdvestiging van Adidas in de Bijlmer. Rifaat vind zijn stage erg leuk, volgens zijn collega’s zingt en fluit hij veel tijdens zijn werk.

Op de foto zie je hoe hij, samen met collega Mohammed bezig is met de afwas, voor een keer met de hand omdat door een stroomstoring de afwasmachines buiten werking waren. Tijdens een stage facilitaire dienstverlening gebeuren er soms onverwachte dingen waardoor elke dag weer anders is.