Buurtspreekuur Oost

Heb jij een vraag, kom je ergens niet uit of wil je meer informatie? Elke woensdag zitten er tussen 11.00 en 13.00 uur diverse professionals voor je klaar in De Meevaart. Het is gratis en iedereen is welkom!

Wil jij hulp bij je financiën? Het uitwerken van een idee voor de buurt? Wil je weten wat er te doen is in de buurt? Hulp bij de opvoeding? Of meer informatie over de meevaart of een reservering?

Het Buurtspreekuur Oost is een samenwerking tussen: Civic Amsterdam, Het Profi-leerbureau, GGZ coaches van Roads in Oost, OKT | Ouder- en Kindteams Amsterdam, Wijkkunde, Samen Vooruit | IB Kansrijker, Indische BuurtBalie en Stichting Meevaart.

Kom langs en wordt direct geholpen, we zitten voor je klaar!

Civic Amsterdam
Civic Amsterdam is er voor jou in jouw buurt. We helpen mensen met geldproblemen en schulden in Amsterdam Oost. Voor de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied helpen we ook mensen met persoonlijke problemen. Dit kunnen problemen zijn met een relatie, werk of bijvoorbeeld opvoeding van kinderen. Daarnaast bieden we activiteiten, workshops en cursussen. Bij ons leer je nieuwe mensen kennen, leer je nieuwe dingen, ontwikkel je je talenten, kan je vrijwilligerswerk doen en nog veel meer.

Het Profi-leerbureau
Het Profi-leerbureau ondersteunt bewoners uit Amsterdam Oost in het opzetten of verder professionaliseren van bewonersactiviteiten en -initiatieven. Het Profi-leerbureau geeft o.a. advies over: subsidieaanvragen en -verantwoording, fondsenwerving, (het opzetten van) projectplannen en begrotingen, e-herkenning en het werven van vrijwilligers of bestuursleden.

GGZ coaches van Roads in Oost
Wij zijn het aanspreekpunt in de wijk om bewoners toe te leiden naar de juiste zorg en ondersteuning. We helpen bij het vinden en verbeteren van de aansluiting tussen specialistische behandelteams, wijkzorg, welzijns(activiteiten) en basisvoorzieningen, door direct oplossingsgericht te werken. Roads biedt allerlei activiteiten aan, waar de GGZ coach je wegwijs in maakt:
– Kun je mij helpen om mijn netwerk te verbreden?
– Mijn broer heeft last van angsten, wat kan ik voor hem doen?
– Ik leef met een verslaving, maar ik wil niet meer.
– Ik wil weer aan het werk, maar kan dit niet alleen.
Met dit soort vragen kunnen wij je helpen. Je bent van harte welkom, wij staan graag voor je klaar! Harrison Pedro en Nicole van den Broek zijn beiden GGZ coach in Amsterdam-Oost.

Ouder- en Kindteams Amsterdam
In Amsterdam kunnen ouders met al hun vragen over hun kind en het gezin terecht bij een Ouder- en Kindteam in de wijk. Kleine vragen of grote problemen: wij zijn er om mee te denken en oplossingen te zoeken.
Onze visie: Kinderen en jongeren in Amsterdam groeien gezond en veilig op en ontwikkelen zich tot veerkrachtige volwassenen die met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Onze missie: Wij helpen kinderen en jongeren om gezond en veilig op te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dat doen we samen met hen, hun ouders en omgeving, daar waar zij zijn. Wij doen wat nodig is, zodat kinderen, jongeren en hun ouders grip houden of
krijgen op hun leven. Wij streven naar gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren. Wij spannen ons daarom extra in voor de wijken en gezinnen die ondersteuning of jeugdhulp het meest nodig hebben.
Onze kernwaarden: Laagdrempelig, aansluiten en versterken.

Wijkkunde
Wijkkunde is hét buurtnetwerk waarin kennis, kunde en ervaring van buurtbewoners en professionals wordt ingezet om jou te helpen met je initiatief! Heb je een idee voor de Indische Buurt, maar loop je vast? Wil je iets organiseren voor de wijk, maar weet je niet hoe te beginnen? Ben je initiatiefnemer, maar weet je niet wie te vragen? Kortom, heb je een vraag voor de buurt, maar je vindt geen antwoord: Kom dan naar Wijkkunde.

Samen Vooruit | Indische Buurt Kansrijker
Indische Buurt Kansrijker is een netwerk van mensen en organisaties die samen wat doen tegen armoede in de Indische Buurt. Dit doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het geven van informatie en het direct bieden van hulp aan mensen met problemen en een kleine beurs. Daarnaast bevorderen we samenwerking tussen formele en informele hulpverleners. Verder ontwikkelen we en bieden we trainingen, scholing, stages en werkervaringsplekken voor mensen die de kans willen pakken
zichzelf en anderen vooruit te helpen. Tijdens het Buurtspreekuur Oost zit er een vertrouwenspersoon voor je klaar die je kan helpen en ondersteunen bij tal van moeilijkheden.

Indische BuurtBalie
De Indische Buurtbalie is een online buurtplatform, te bereiken via
www.indischebuurtbalie.nl. Op de website kan je informatie vinden over activiteiten in de Indische Buurt. Die activiteiten worden geplaatst door organisaties en personen die een aanbod voor de buurt hebben. Daarnaast geeft Indische BuurtBalie informatie over dit aanbod tijdens Bakkie op het plein, in het BuurtBalie Bulletin en met de BuurtBalie kaartjes, ook zijn we aanwezig bij diverse buurtevenementen. Wil je weten wat er te doen is in de Indische Buurt? Organiseer jij iets in de buurt? Heb je een vraag of wil je
iets aanbieden? Kom langs tijdens het Buurt Spreekuur. Hier kun je terecht met je vraag over activiteiten in de buurt, of over het gebruik van de website.

Stichting Meevaart
In De Meevaart staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren, jezelf verder ontwikkelen en het in de praktijk brengen van je ideeën centraal. Stichting Meevaart beheert voor bewoners belangrijk vastgoed in de Indische Buurt, geeft bewonersinitiatieven een kans, biedt werkervaring en opleiding en wil de buurteconomie versterken.
Wil jij iets organiseren in De Meevaart? Wil je vrijwilliger worden? Wil je een ruimte huren? Wil je meer weten over de opleiding? Wil je iets weten over je reservering? Kom langs!

Je bent elke woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur welkom in De Meevaart
Je kunt zonder afspraak binnen komen lopen en koffie en thee staan klaar.
Als we jou zelf niet voldoende verder kunnen helpen zullen we altijd
proberen jou zo goed mogelijk door te verwijzen naar iemand die je wel kan helpen!