RuimtesDe Meevaart heeft een theaterzaal, een bewegingsruimte en op een de begane grond een huiskamer voor de buurt. Verder is er een aantal grotere en kleinere ruimtes waar vaste gebruikers wekelijks hun activiteiten uitvoeren maar die ook verhuurd worden voor workshops, congressen, vergaderingen, boekpresentaties. Vanuit onze keuken kunnen buurtgroepen hier ook de catering bij aanbieden. De Meevaart is ook de huiskamer van de buurt. Mensen lopen er binnen voor een kop koffie, om elkaar te treffen of de krant te lezen. De Meevaart is een open werkplek. Op elke verdieping is ruimte voor gesprek en het wifi-netwerk is een veelgebruikte faciliteit voor zzp-ers. Alle ruimtes binnen de Meevaart zijn dienstbaar aan activiteiten voor en door bewoners. Vanwege het intensieve gebruik moeten alle ruimtes op de tweede verdieping (inclusief de flexruimtes) vooraf worden gereserveerd. Toch een ruimte nodig en geen tijd gehad voor reservering? meld je bij de beheerder, misschien is er een oplossing .  Daarnaast moeten we ook ruimtes verhuren om voldoende inkomsten te hebben. Hierna worden de ruimtes kort beschreven. Ze zijn zowel incidenteel als meer langdurig te huur. Twee keer per jaar worden de afspraken over gebruik herzien. De volgende ruimtes zijn te huur/te reserveren

Begane Grond:
 1. Kamer van de wijk

  Kamer van de Wijk

  Aanschuiven! De grote lichte ruimte is open voor iedereen die de Meevaart bezoekt. Het is de huiskamer van het gebouw, ingericht om aan te schuiven: grote robuuste tafels en twee lange banken nodigen uit tot samen afspreken, koffie of thee drinken en even bij te praten. Net zo goed kan je er natuurlijk ook rustig alleen de krant lezen, je sociale media bijwerken of in de boekenkast op zoek gaan naar een zwerfboek. De inrichting bestaande uit Hollandse steigerhouten tafels, een Marokkaanse bank, designstoelen en een boekenkast uit Zweden is net zo divers als de mensen die naar de Meevaart komen. Hopelijk voelt iedereen zich hier dan ook op zijn plek! In de regel wordt deze ruimte niet verhuurd en als hier al activiteiten plaatsvinden dan zijn ze openbaar en zonder kosten toegankelijk.


 2. Theaterzaal

  Ons Theaterzaaltje : modern en multifunctioneel

  Een goed geluidgeïsoleerde ruimte die te gebruiken is voor voorstellingen (film, dans of muziek), voor presentaties en bijeenkomsten maar ook als repetitieruimte voor muziek of theater.

  Geschikt voor: tot 75 personen

  Opstelling:

  1- Theateropstelling (75 personen)
  2- Cabaretopstelling (50 personen)
  3- U-vorm, vergaderopstelling (30 personen)

   


 3. Keuken

  De keuken

  Een semiprofessionele keuken die meerdere dagen per week wordt gebruikt voor ons buurtrestaurant. Eten tegen lage prijzen, voor de mensen die actief zijn in de Meevaart en voor anderen met een kleine beurs. De keuken wordt ook gebruikt om catering te verzorgen bij activiteiten en vergaderingen binnen de Meevaart en kan gehuurd worden voor kookworkshops.

  Geschikt voor: 12 personen
 4. Restaurantruimte

  Restaurant

  Een prettige ruimte met meerdere functies. Zowel in gebruik voor lunches en avondeten als dat het een ruimte is voor bewoners die een plek zoeken om even rustig te werken of een gesprek te voeren. Deze ruimte kan vrij worden gebruikt.  Behalve natuurlijk als ze vooraf is gereserveerd zijn.

  Geschikt voor: 15 tot 25 personen
 5. Onze tuin

  Onze tuin

  Zomers een beperkt terras en voor de schakers ligt er een levensgroot spel. De tuin zelf is in beheer bij bewoners uit de buurt.

  Het terras is ook de plek voor rokers, maar altijd geldt dat we verwachten dat men rustig is. We proberen de overlast voor de buren zo gering mogelijk te laten zijn. Dat is ook de reden dat het terras na 22.00 uur niet meer gebruikt mag worden.

   


Eerste Verdieping:

De verdieping voor beweging en creativiteit. Naast onze bewegingsruimte zijn er een drietal ateliers, waarvan er een permanent in gebruik is bij Kunst &Koken. In de gang is verder ruimte gemaakt voor het buurtmuseum. Hoewel de ruimtes ook te gebruiken zijn als ‘gewoon’ leslokaal gaan bij toewijzing creatieve activiteiten en activiteiten voor kinderen voor.

 1. Bewegingsruimte

  Bewegingsruimte

  Een prima ruimte voor yoga, dans en bewegen. Een halve wand is voorzien van spiegels.

  De ruimte heeft echter ook beperkingen. Want niet kan is deze ruimte zijn balspelen, de muziek te hard zetten of op een andere manier teveel lawaai maken. Dan hebben onze buren te veel overlast.

  Geschikt voor: tot 25 personen


 2. Atelier 1

  De Atelier 1

  Een ruimte die voor veel verschillende activiteiten te gebruiken is. Zowel geschikt voor lessen, vergaderingen als voor creatieve activiteiten of een groepsgesprek. Er zijn voldoende tafels en stoelen, maar elke groep kan de opstelling aan de eigen behoefte aanpassen.

  De ruimte is geschikt voor maximaal 24 personen.


 3. Lounge

  Lounge

  Even een kort gesprek op een rustige plek
 4. Atelier 3

  De Atelier 3

  Een prima ruimte voor creatieve activiteiten, workshops, lessen en vergaderen. In de ruimte is ook een kleine pantry zodat bijvoorbeeld kwasten direct schoongemaakt kunnen worden.

  Geschikt voor: tot 24 personen


 5. Buurtmuseum

  Buurtmuseum

  Het Buurtmuseum Indische Buurt maakt de cultuur en de historie van de Indische buurt zichtbaar. Wat is de identiteit van de buurt; wat hebben we als bewoners gemeenschappelijk ?

  Het is een museum van, voor en door bewoners. Buurtbewoners kunnen ideeën aandragen voor thema’s, tentoonstellingen en activiteiten. Ook bij de uitvoering zijn mensen uit de Indische buurt betrokken of anderen die zich hiermee verbonden voelen.

  Het buurtmuseum reist door de buurt met tentoonstellingen en activiteiten. Enkele locaties zijn bijvoorbeeld de Meevaart , de bibliotheek op het Javaplein of het Stadsdeelhuis Oost: plekken waar veel verschillende bewoners samenkomen.


Tweede verdieping:

Deze verdieping is vooral geschikt gemaakt voor conferenties, grote bijeenkomsten, lesgroepen en vergaderingen. Deze verdieping is ook heel geschikt als er naast plenaire bijeenkomsten ook in subgroepen gewerkt moet worden. Dan kunnen lesruimtes en flexruimtes worden ingezet. Alle ruimtes zijn voorzien van whiteboards.

 1. Conferentiezaal

  Conferentiezaal

  Ons paradepaardje. Een mooie ruime ruimte voor lange vergaderingen.

  U-opstelling: tot 30 personen

  Theateropstelling: 75 personen


 2. Flexruimtes

  Flexruimtes

  Twee niet afgesloten ruimtes waar groepen tot 10 personen (flexruimte 1) of tot 16 personen (flexruimte 2) korte workshops kunnen houden, maar die ook prima geschikt zijn om even rustig te werken. Deze ruimtes moeten vooraf worden gereserveerd. Toch een ruimte nodig en geen tijd gehad voor reservering? meld je bij de beheerder, misschien is er een oplossing.
 3. Lesruimte 1

  Lesruimte1

  Een mooie bijna vierkante lichte lesruimte van 40m2. Goede stoelen zorgen ervoor dat ook een lange zit nog vol te houden is.

  Geschikt voor: tot 24 personen
 4. Lesruimte 2

  Lesruimte2

  Deze lesruimte is iets kleiner dan lesruimte 1 en is rechthoekig.

  Geschikt voor: tot 18 personen


 5. Lesruimte 3

  Lesruimte3

  Een halfopen ruimte die het midden houdt tussen een flexruimte en een lesruimte.

  Geschikt voor: tot 16 personen
 6. Spreekkamers

  Spreekkamers

  Verder op deze verdieping een tweetal kleine spreekkamers. De spreekkamers hebben aan twee kanten een toegangsdeur, iets dat door sommige gebruikers op prijs wordt gesteld. De spreekkamers dienen voorafgaand aan gebruik altijd gereserveerd te worden